Jeanne KRIEGER

Jeanne Augustine Krieger werd geboren te Gent op 12 december 1883. Zij was de dochter van Charles Krieger en van Josephine Hortense Consael en kleindochter van Victor Consael, die een frituur uitbaatte. Op 23 december 1905 huwt ze met Antoon Buzzéo en vestigt zich met hem in de Metdepenningenstraat nr. 9 (klik hier voor meer informatie over Antoon Buzzéo in de rubriek "portretten"). In februari 1913 trekt haar broer Georges, pas weduwnaar geworden, bij hen in. Opnieuw gehuwd verhuist die echter al na een jaar naar Luik.
Na een korte tussenstop in de Gezusters Lovelingstraat nr. 3 vestigt het echtpaar Buzzéo-Krieger zich op 4 januari 1930 officieel in de Veldstraat nr. 72 waar zij de "Fritz" uitbaten, de door haar grootouders gestichte zaak, die uitgroeide tot een algemeen gekende banketbakkerij en tearoom, vooral bekend om haar wafels.

  


De zaak was dermate gerenommeerd dat zij zelfs een eigen paviljoen had op de Wereldtentoonstelling van 1935 te Brussel. Het echtpaar werd toen aangesproken als de heer en mevrouw Fritz.

Na het overlijden van haar echtgenoot in 1943 en na de Tweede Wereldoorlog, wordt de zaak overgekocht door Jean Daskalidès, bekend om zijn pralines.
Jeanne Krieger sterft op 22 september 1957 en wordt bijgezet in het familiegraf op de Westerbegraafplaats te Gent (klik hier voor meer informatie over het echtpaar Buzzéo-Krieger in de rubriek "grafzerken").


 

Gegevens uit de bevolkingsregisters van de Stad Gent, met dank aan de heer Philippe Debergh.


© Anthony Demey, Stichting Geo Verbanck, 18.11.2014

terug naar portretten