Antoon BUZZEO

 

Antoon Jacques Buzzéo werd geboren te Arnhem (Nederland) op 13 oktober 1879. Hij was de zoon van Louis Buzzéo, afkomstig van Pisinisco niet ver van Napels, in de Italiaanse provincie Caserta en van Angelica Riozzi, afkomstig uit San Giuseppe in Italië. In Nederland krijgt Antoon de Nederlandse nationaliteit. Op een bepaald ogenblik verhuist hij naar Breda en in november 1905 naar Gent, Sint-Pietersplein nr. 47. Als beroep laat hij dan "foorreiziger" optekenen.
Op 23 december 1905 huwt hij met Jeanne Krieger (klik hier voor informatie over Jeanne Krieger in de rubriek "portretten"). Het echtpaar vestigt zich in de Metdepenningenstraat nr. 9.

In 1920 laat Antoon Buzzéo zich tot Belg naturaliseren en wordt hij als "nijveraar" geregistreerd.
Het echtpaar vestigt zich in 1929 in de Gezusters Lovelingstraat nr. 3, en op 4 januari 1930 wordt het officieel adres Veldstraat nr. 72, waar zij de bekende en uiterst winstgevende banketbakkerij en tearoom "Fritz" uitbaten, alom gerenommeerd om haar wafels.

Het echtpaar blijft kinderloos. Antoon Buzzéo overlijdt op 7 september 1943, net geen 64 jaar oud. Hij wordt begraven op de Westerbegraafplaats te Gent (klik hier voor meer informatie over het echtpaar Buzzéo-Krieger in de rubriek "grafzerken").

Gegevens uit de bevolkingsregisters van de Stad Gent, met dank aan de heer Philippe Debergh.


© Anthony Demey, Stichting Geo Verbanck, 18.11.2014


 

 

terug naar "portretten "